Theatertour Vrijheid maak je samen – laatste kans!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Kom naar een van de allerlaatste voorstellingen van Vrijheid maak je samen!
De uitvoering is nog te bewonderen op 1 maart 2020 in Roermond en 8 maart 2020 in Venlo. 

Vrijheid maak je samen 
De muzikale voorstelling Vrijheid maak je samen reist tussen september 2019 en maart 2020 via de Liberation route door heel Limburg. De voorstelling bestaat uit de jeugdopera Brundibár en een uitvoering van lokale muziekverenigingen die onder andere de compositie 75 Jaor Vreej ten gehore brengen.

Voor het landelijke themajaar Herdenken en Vieren 75 jaar Bevrijding sloegen de Limburgse muziekbonden de handen in elkaar om middels muziek aandacht te geven aan vrede en vrijheid. Muziek brengt mensen samen, het verbindt en verbroedert. Met de voorstelling Vrijheid maak je samen, boordevol muzikale variëteit, vieren we vrijheid, herdenken we het verleden en leggen we verbindingen naar het heden en de toekomst.

Brundibár
De jeugdopera Brundibár is geschreven door de Tsjechische componist Hans Krása en werd in de Tweede Wereldoorlog opgevoerd door Joodse kinderen in concentratiekamp Theresienstadt. In deze voorstelling wordt Brundibár opnieuw uitgevoerd door de Limburgse Koorschool, onder leiding van Marleen Everink. Kinderen en jeugd in de leeftijd van 9 tot 19 jaar spelen de opera. De regie is in handen van Dönci Bánki en het Limburgs Jeugd Symfonie Orkest Amikejo onder leiding van Samuel Agustín Aguirre Guerra zorgt voor de muzikale omlijsting.

75 Jaor Vreej
In het tweede deel van de voorstelling vormen lokale verengingen de basis voor een muzikale invulling. Per uitvoering bestijgen, in een steeds wisselende samenstelling, een muziekvereniging, een slagwerkgroep en een koor het podium. Naast hun eigen muzikale programma voeren zij gezamenlijk de compositie 75 Jaor Vreej uit. Dit multidisciplinaire muziekwerk, geschreven door Christiaan Janssen, komt voort uit de compositieopdracht die door de Limburgse muziekbonden speciaal voor deze gelegenheid is uitgezet. De dialecttekst van dit werk is geschreven door Frans Pollux.

Data en programma

Zondag 1 maart 2020 – TheaterHotel De Oranjerie, Roermond | 19.00 uur 
Jeugdopera Brundibár
Slagwerkensemble Harmonie Concordia Obbicht
Fanfare St. Cecilia Herten
Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging

Zondag 8 maart 2020 – De Maaspoort, Venlo | 19.30 uur
Jeugdopera Brundibár
Harmonie St. Caecilia Blerick
Percussie Ensemble De Peelklank Ysselsteyn
Venrays Mannenkoor

Tickets
Tickets à €12,50 (inclusief pauzedrankje) zijn verkrijgbaar bij het theater.

Samenwerking
Vrijheid maak je samen is een initiatief van de Limburgse muziekbonden: de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM), de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT) en het Verbindend Netwerk Koorzang Limburg (VNK-L) in samenwerking met het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL). Het project is mogelijk gemaakt door financiering van de Provincie Limburg en het vfonds.

Kijk voor meer informatie: www.hklimburg.nl/vrijheidmaakjesamen

Volgende berichten...

Emmer-Samba

Hier het vierde en voorlopig laatste filmpje van het duo Maren en Mark Voermans. Dit keer spelen ze een emmer-samba. Je leert

Bodypercussion

Alweer het derde filmpje van het duo Maren en Mark Voermans. Dit keer hebben ze leuke ritmes bedacht, die je kunt oefenen