Nederlandse Kampioenschappen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Hieronder vind je alles over de Nederlandse Kampioenschappen (NK) voor majorette en twirl. 

Om een gooi te doen naar de titel Nederlands Kampioen zijn er plaatsingspunten vastgesteld. Op de regionale Kampioenschappen kan er per bond een ticket voor het NK gewonnen worden mist men voldoet aan onderstaande normering.

 

Artistiek Programma
Jeugd 1/ 2                                                                71 punten
Jeugd 3 / Junior / Senior        Basis             79 punten
                                                              Midden        81 punten       
                                                             Top                  82 punten

 

Show twirl
Jeugd 1-2 /3                             65 punten
Junior / Senior                        68 punten

 

Sterparade 1/ 2                     7,5 punten

Technisch Programma       77 punten
Alle Niveau’s

 

Op 18 & 19 januari 2020 vindt in Almere het NK Majorette/Baton Twirling van de KNMO en NTSB plaats. Eén groot kampioenschap voor de top van de Nederlandse majorette- en twirlsector. Op deze pagina vind je informatie over de deelname, betaling etc. Lees de  informatie dus goed!

 

 

Deelname aan KNMO onderdelen

Op het Provinciaal Kampioenschap heb je een NK ticket gekregen als je mee mag doen met KNMO onderdelen aan het NK 2019. Alle sporters die een ticket hebben ontvangen zijn doorgegeven aan de NK-commissie. Je bent automatisch aangemeld voor het NK. Kun je, om wat voor reden dan ook, NIET deelnemen dan moet je vereniging je afmelden. Op je NK-ticket staat tot wanneer je je af kunt melden. Daarna is je inschrijving definitief en ben je inschrijfgeld verschuldigd.

Ook voor sporters die lid zijn van een bond die geen Provinciaal Kampioenschap organiseert, maar wel meegedaan hebben aan KNMO-onderdelen en de plaatsingspunten hebben gehaald geldt de afmelddatum van 3 november!

Afmelden kan bij Petra van der Aart: info@knmo.nl


Freestyle versus Artistiek Programma
Op het NK moet je een keuze maken tussen Artistiek Programma en Freestyle. Een solist, duo, ensemble of team mag, in dezelfde samenstelling, niet meedoen aan beide onderdelen. Je mag niet met 2 dezelfde routines op dezelfde muziek meedoen aan het NK.

Wat mag wel?
Bijv. een duo bestaande uit persoon A en B doet mee in Freestyle. Persoon B doet ook mee in een ander duo in het onderdeel Artistiek Programma. De routine en muziek van beide duo’s is anders. Je hebt dan 2 verschillende duo’s

Bijv. een team doet mee in junior Freestyle, een aantal personen uit dat team doet ook mee in een junior team van dezelfde vereniging maar dan aan het onderdeel Artistiek Programma. Je hebt dan 2 teams met een andere samenstelling en beide teams moeten een andere routine hebben op andere muziek.

Inschrijfgelden
Voor het NK gelden de volgende inschrijfgelden:
Klik hier voor een overzicht van de inschrijfgelden voor het NK.

Betaling inschrijfgeld
Je betaalt als vereniging het inschrijfgeld voor al je NK deelnemers. Voorheen betaalde je bij de NTSB als sporter zelf, dat kan nu niet meer.
Onderstaand zie je 2 linkjes naar het betaalformulier voor KNMO-onderdelen en voor NTSB-onderdelen. Heb je als vereniging sporters die aan beide meedoen, dan vul je dus beide formulieren in.

Je vult het aantal solisten, duo’s ensembles, teams of groepen in en ziet dan meteen het inschrijfgeld dat je verschuldigd bent. Dat betaal je via iDEAL. De betaling dient voor 5 december 2019 binnen zijn. Is de betaling dan niet binnen, dan moeten we helaas alle deelnemers van de vereniging uitschrijven voor deelname aan het NK. Voor sporters die zich nog de laatste wedstrijd in Goes plaatsen, is een uitzondering van toepassing. Voor deze sporters geldt dat zowel de uitschrijving als de betaling binnen dient te zijn voor 8 december 2019.

betaalformulier KNMO-onderdelen

Algemene gegevens
Locatie: Topsporthal Almere – Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere
Programma: Het programma ontvang je begin januari 2020.
Op zaterdag en zondag hebben we de topsporthal en de breedtesporthal tot onze beschikking. Het programma zal dus in twee hallen worden afgewerkt. We beseffen ons terdege dat dit soms lastig wordt in de programmering maar we rekenen op ieders medewerking om er een grandioos NK van te maken.
Entree:
Volwassenen:
€ 12,00 per persoon incl. programmaboekje. Passe-partout voor 2 dagen: € 20,-
Kinderen:
0 tot 4 jaar: gratis
4 t/m 12 jaar: € 5,- per persoon zonder programmaboekje.

Meer info: https://www.knmo.nl/doelgroepen/majorette-twirl/nk-knmo-ntsb/