LBT Slagwerkensemble

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Samen met het Huis voor de Kunsten Limburg (HKL) en de Muziek- en Dansschool Kerkrade (SMK) hebben we het LBT Slagwerkensemble opgezet om getalenteerde jongeren met een speelniveau vanaf C, een muzikale uitdaging te bieden door met leeftijdsgenoten op hoog niveau slagwerkmuziek te maken. 

Het LBT Slagwerkensemble verzorgt 2 a 3 keer per jaar een optreden. Voorafgaande aan elk uitvoering vinden er een aantal repetities plaats. Het aantal repetities verschilt per project. Een repetitie kan ook een dagdeel of een hele dag in beslag nemen. Afhankelijk van de programmering staat het ensemble onder leiding van een wisselende professionele dirigent. Het uiteindelijke streven is om te komen tot een databank  van slagwerkers die zich per project kunnen aanmelden.
Repetities

Tijdens de repetities wordt in snel tempo en op hoog niveau gewerkt, dus we verwachten van je dat je je partijen op de eerste repetitie al goed hebt voorbereid. We vragen jullie dus allemaal hier je verantwoordelijkheid in te nemen, voor jezelf, voor je muzikale collega’s en voor het hele orkest. De partituren worden telkens ruim voor de aanvang van de eerste repetitie van een project per post bezorgd.

Locatie

De repetities vinden plaats in de hoofdvestiging van de SMK, Verdipassage 2 te Kerkrade. Afhankelijk van het soort project, wordt soms uitgeweken naar Muziekcentrale Adams te Ittervoort. De repetities vinden om de week plaats op zaterdagochtend van 10.00 – 12.00 uur, echter is dit per project verschillend.

Voorwaarden

Als deelnemer van het LBT slagwerkensemble dien je:

    • Lid te zijn van een LBT- lid-vereniging;
    • Op ten minste C-niveau te musiceren;
    • Tijdens repetities en concerten 100% aanwezig te zijn (houdt de geplande data dus vrij in je agenda; mocht je uiteindelijk toch op één of meer repetities niet aanwezig kunnen zijn, geef dit dan op tijd door aan de organisatie);
    • Bij je lid-vereniging tijdig aan te geven dat je met het LBT slagwerkorkest meespeelt, zodat programma’s elkaar niet in de weg zitten; 
Aanmelden

Inschrijven kan door middel van het invullen van het digitale inschrijfformulier via onderstaande link. Mocht je niet kunnen deelnemen aan het eerste project, maar wil je in de toekomst wel deel uit maken van de “databank van slagwerkers van het LBT Slagwerkorkest” vul dan ook het inschrijfformulier in. (Zie ook de voorlopige planning 2019)

Meld je hier aan voor het LBT Slagwerkensemble!

Kosten
Voor deelname aan het LBT slagwerkensemble wordt geen bijdrage gevraagd van de deelnemers. Wel wordt elke deelnemer verzocht om een formulier te tekenen waarin de verplichtingen over en weer in zijn vastgelegd. Vrijwillig is niet vrijblijvend.

Planning projecten 2019-2020

Project 1

Eerste presentatie van het LBT Slagwerkensemble tijdens de Limburgse Kampioenswedstrijd voor solisten en kleine ensembles op 17 maart 2019

Project 2

Tijdens de dirigentencursus “De maestro” fungeerde het LBT Slagwerkensemble als praktijkensemble. Dit vond plaats op zaterdagmiddag 29 juni 2019 bij Muziekcentrale Adams te Ittervoort.

Project 3

Een optreden tijdens een van de Vrijheid maak je samen concerten van de LBM, LBT en VNK-Limburg, i.s.m. het Huis voor de Kunsten Limburg. Dit vindt plaats op 3 maart 2020 in Venlo.

Contact

Rob Janssen

Consulent Muziek

  rjanssen@hklimburg.nl     0475-399 285

Huis voor de Kunsten Limburg | Steegstraat 5 | 6041 EA Roermond