AFGELAST – Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss viert jubileum o.a. met taptoe

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

HEERLEN – Jachthoorn- en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen viert dit jaar haar 60 jarig jubileum met een spetterend feestweekend op 8, 9 en 10 mei 2020. Het evenement dat de naam “Edelweiss 2020” heeft gekregen, trakteert de voormalige Oostelijke Mijnstreek onder meer op een grootse taptoe en unieke concertavond in Heerlen.

Het weekend start op vrijdagavond met een feestavond waarbij de bekende coverband Anderkovver de zaal op zijn kop zal zetten. Op zaterdag treden diverse lokale harmonieën en fanfares op en maakt ook Sainte Cecile uit Eijsden haar opwachting. Het trommel- en klaroenkorps dat net als Edelweiss al jaren uitkomt in de hoogste divisie maakt deel uit van de bekende “Roeij” uit Eijsden. Een van de hoogtepunten van deze concertavond zal ongetwijfeld het gezamenlijke optreden zijn van alle verenigingen samen met Oratorium Vereniging Heerlen. Een gemengd koor van ruim 100 leden. Samen met alle verenigingen zullen dan bijna 300 muzikanten en koorleden de zaal kippenvel bezorgen.  Exact op de dag dat Edelweiss 60 jaar geleden opgericht werd, organiseert de jubilaris een grootse taptoe met een deelnemersveld om van te smullen. De concert- en taptoecommissie is erin geslaagd een programma neer te zetten met topkorpsen onder meer bekend van hun vele deelnames aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De deelnemers bieden een grote variatie aan muziekstijlen, marsexcertitie en choreografie.

We verwelkomen twee topkorpsen uit het hoge Noorden. Takostu uit het Friese Stiens is de huidige WMC kampioen Marsparade. Bij het WMC van 2017 scoorden zij het hoogste aantal punten dat ooit op dit onderdeel bij het WMC is behaald. De flitsende figuraties zijn het handelsmerk van dit showkorps. Uit Sneek komt Drum- en showfanfare Advendo uit Sneek. Dit korps behoeft nauwelijks introductie bij het publiek. Ook zij staan al decennia lang aan de top in de wereld van mars- en showmuziek. Met hun kenmerkende zwart-witte uniformen, swingend slagwerk en een indrukwekkende blazerssectie behoren zij in binnen- en buitenland steevast tot de publiekslievelingen. Het Brabantse Empel, onder de rook van Den Bosch, is de thuishaven van show- en marchingband Exempel. Ook zij behaalden de nodige gouden medailles tijdens WMC deelnames en zijn een veelgevraagde band op taptoes en streetparades. De Limburgse hoofdstad Maastricht herbergt ook een unieke showband. De Maastrichtse Verkennersband staat bekend om hun moderne repertoire in de kenmerkende scouting outfit. Een taptoe is niet compleet zonder een pipeband. Heerlen mag zich al tientallen jaren gelukkig prijzen met de Coriovallum Pipeband. Met hun traditionele doedelzakmuziek lieten zij menige Schotse kenner versteld staan van het zeer hoge muzikale niveau. Uiteraard zal Edelweiss op haar eigen jubileum zowel op zaterdag als zondag het stralende middelpunt zijn. Dit muzikale feest wil je niet missen! 

Dit alles vindt plaats in het Corneliushuis en op het Corneliusplein in Heerlerheide. Kijk op www.edelweissheerlen.nl en onze facebookpagina voor meer informatie, een uitgebreide presentatie van alle deelnemende verenigingen en kaartverkoop.

Volgende berichten...

Vakantieknaller!

Wil jij een eigen Superstar of Full Color baton naar keuze winnen, doe dan mee aan onze kruiswoordpuzzel. Vul de puzzel in

Versoepelingen per 1 juli

Versoepelingen per 1 juli die van invloed zijn op de amateur muzieksector. Onlangs zijn de maatregelen/versoepelingen per 1 juli 2020 bekendgemaakt. Een