Eerste Coronaproof Liveconcert

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

‘Eerste coronaproof liveconcert door de Percussiegroep van harmonie Sint Petrus en Paulus Wolder-Maastricht’

De percussiegroep van Harmonie Sint Petrus en Paulus Wolder oftewel ’de Greune oet Wolder’ had in het begin van het jaar grootse plannen om in het najaar, na 14 jaar weer op bondsconcours te gaan. Componisten waren al benaderd om nieuwe composities te schrijven en aan een van deze werken was dusdanig hard gerepeteerd dat een première-uitvoering al gepland stond in het Theater aan het Vrijthof te Maastricht. Veel jeugdige leerlingen zouden hun debuut maken tijdens hun eerste concours.

Zoals voor veel muziekverenigingen in Limburg heeft de Coronacrisis ook Harmonie Sint Petrus en Paulus Wolder-Maastricht geraakt. Repeteren was niet meer mogelijk en al snel bereikte de percussiegroep ook het bericht dat het bondsconcours dit najaar geen doorgang kon vinden in Limburg. Een enorme teleurstelling.

Midden mei gloorde er nieuwe hoop. Vanaf 1 juni mocht weer gerepeteerd worden onder strikte voorwaarden. De percussiegroep ging dan ook niet bij de pakken neerzitten en greep het moment aan om als eerste na de versoepelingen voor de Hafabra wereld een concert te organiseren.

Dit concert zal gaan plaatsvinden op zaterdag 4 juli a.s. om 19.00 uur in de grootste poptempel van Limburg: de Muziekgieterij te Maastricht. Publiek is i.v.m. de coronamaatregelen en de grootte van de percussiegroep niet toegestaan. Het concert zal bestaan uit een spectaculair programma met onder andere een paar delen van het geheel nieuw gecomponeerde muziekwerk, Au service du Roi, speciaal geschreven voor de percussiegroep door de bekende Limburgse slagwerker Henk Martens. Verder wordt er gespeeld La Valse d’Amelie, Game of Thrones, Clock’s en Mambo Jambo. De percussiegroep staat onder leiding van dirigent Paul Schrader. Bezoekers van de livestream kunnen een dynamische concert verwachten met bijpassende lichteffecten.

Paul Schrader: ’Het is heerlijk om weer aan de slag te zijn met deze geweldige groep slagwerkers! Dit project is na de corona tijd een nieuwe impuls voor dit ensemble’.

Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk te bekijken via de Facebookpagina van Harmonie Sint Petrus en Paulus. Bezoekers zullen dan live getuige zijn van misschien wel het eerste gevarieerde live-concert van een percussiegroep in Nederland na de versoepeling van de coronamaartregelen voor slagwerkgroepen, harmonieën en fanfares.

Wanneer: zaterdag 4 juli 2020
Waar: De Muziekgieterij Maastricht (Niet toegankelijk voor bezoekers)
Tijd: 19.00 uur tot 19.30 uur.
Facebook: Harmonie Sint Petrus en Paulus Wolder-Maastricht

Volgende berichten...

Vakantieknaller!

Wil jij een eigen Superstar of Full Color baton naar keuze winnen, doe dan mee aan onze kruiswoordpuzzel. Vul de puzzel in

Versoepelingen per 1 juli

Versoepelingen per 1 juli die van invloed zijn op de amateur muzieksector. Onlangs zijn de maatregelen/versoepelingen per 1 juli 2020 bekendgemaakt. Een